Om oss

OM OSS

Katja & Jonas


Basen för vår verksamhet är vårt hem två mil utanför Kalmar. Vårt intresse för hundar var orsaken till att vi blev ett par när vi var 19/22 år gamla. Vi har tränat och fött upp hundar sedan dess.


Hundar är inte bara vårt gemensamma intresse, de är en naturlig del av vår vardag, de är vår livsstil.

Erfarenhet/utbildning


Både jag och min man är utbildade SBK-instruktörer, jag är M1 figurant och Jonas är även utbildad beskrivare samt tävlingsledare inom SBK. 

Vår erfarenhet av hundträning började med schäfer, dobermann och sen malinois, och vår uppfödning startade 1992. Vi har hittills fött upp ca 150 kullar.

Jonas har hundverksamheten på heltid medans jag jobbar som högstadielärare på vardagarna.

Kuriosa


Ni kan kontakta mig på svenska, engelska eller finska.

Jag är finsk sedan födseln men har bott i Sverige hela mitt liv, så jag har varit tvåspråkig sedan barnsben. Tack vare min tvåspråkighet har språk alltid varit lätt för mig och mina kunskaper i engelska sköt iväg när vi fick kabel-TV. Jag tittade på engelskspråkiga barnprogram på SKY Channel så som the DJ Kat Show, utan svensk text eller dubbning som är så populärt idag. Engelskan har varit en naturlig del av min vardag sedan dess, och jag har även bott ett år i USA, i Santa Cruz, Kalifornien. Idag använder jag engelskan i mitt yrke som engelsklärare samt på sociala medier.

Zaga

Malinois

Dixie

Miniatyrbullterrier

Ultra

Malinois

Ålga

Schäfer

Zaga och Maja (vår yngsta dotter)


Daisy

Bostonterrier